Notholmens Musikkvällar 2020 

 

VÄLKOMMEN ATT NJUTA AV LJUMNA SOMMARKVÄLLAR MED GOD MAT OCH HÄRLIG LIVEMUSIK HOS OSS

På våra musikkvällar serveras mat mellan 18 - 19 och musiken börjar klockan 19.00 och håller på till ca 21.30 musik och matbiljett kostar 350 kr/st och förbokas under respektive event.

 

18/7 Louise Hoffsten och Tina Ahlin i
The Snaps Experience

Louise Hoffsten och Tina Ahlin i
The Snaps Experience – en musikalisk berusning!

Louise Hoffsten lärde sig sjunga med hjälp av snapsvisor. Louise mamma var nämligen en hejare på dessa. Tina Ahlin har insupit sin lärdom om våra dryckesvisor under årliga tillställningar.

Tillsammans bjuder dessa solstrålar på superb underhållning med sina munspel och dragspel – musikalisk berusning! Det finns mycket att berätta om vår svenska nationaldryck och dess tillhörande sånger som är en mångomsjungen kulturskatt att vårda ömt!1/8 Blueskväll med Brian Kramer


Blueskväll
Brian Kramer är en legend i bluessammanhang. 2015 valdes han in i den ärbara Blues Hall of Fame. Denna första augustikväll har han med sig den grymma munspelaren Mats Qwarfordt och den eminente slidegitarristen PO Sjöström.
Brian har spelat med många giganter i bluesen värld och själv släppt flera rosade skivproduktioner. En


15/8 The Baskery

- säreget sound och ostoppbar energi!

”Killbilly”, ”banjopunk” och ”mud-country” så beskriver systrarna själva sin musik.

Spanien, Kalifornien och Storbritannien – men den 15 augusti är det spelning på Notholmen som gäller för syskontrion Baskery.

Baskery har tillbringat flertalet år på turnerande fot i USA och jämförts med allt från Fleetwood Mac till First Aid Kit, Black Keys och Led Zeppelin. Sättningen är Greta Bondesson, 6-strängad banjo, sång och trummor, Stella Bondesson, kontrabas och sång, samt Sunniva Bondesson akustisk och elektrisk gitarr plus sång.


29/8 Violet Green

- soul och bluesfavorit i repris!

Populära Violet Green är en skattkista fylld med musik och anekdoter om kreativa kvinnors livsöden! Vi möter 50‐talets rhythm & blues-artister, Janis Joplin – som på 60-talet inspirerades av Bessie Smith – och Mavis Staples som fortfarande turnerar världen runt. Föreställningens röda tråd är en musikhistoria där pionjärer som Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Ethel Waters, Etta James, Amy Winehouse med flera presenteras.